Matematik Aday Öğrenciler


Neden Matematik?
Matematik, sadece bir bilim dalı değil, aynı zamanda hayatın en temel yapı taşlarındandır. Matematik disiplini, tüm bilim dallarının ortak bilim dili olarak; fizik, ekonomi, mühendislik, biyoloji, yazılım, yapay zeka ve daha birçok bilim dalı için temel bir rol oynamaktadır. Axiom, teorem ve ispatlara dayalı bir pozitif bilim dalı olduğu için neden-sonuç ilişkileri kurma, eleştirel ve analitik düşünme becerilerini geliştirerek problem çözme, mantıksal analiz ve soyut düşünme yeteneklerini en üst seviyeye taşıyarak iş hayatına hazırlar.

Matematik mezunları, teknoloji, akademi, finans, ekonomi, yazılım geliştirme, veri analizi ve eğitim gibi birçok sektörde iş bulma imkânına sahip olurlar. Zorluklarla başa çıkmayı öğrenerek disiplinli bir birey olmayı sağlayan matematik disiplini, sadece bir meslek değil, aynı zamanda dünyayı daha iyi anlama ve yaşama yeni bir perspektif kazandırarak yaşamın her alanında avantaj sağlama şansı sunar.

Neden Dokuz Eylül Üniversitesi?
Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ), bünyesinde 10 enstitü, 18 fakülte, 2 yüksekokul, 1 konservatuvar, 6 meslek yüksekokulu ve 49 uygulama ve araştırma merkezi barındırmaktadır. Üniversitemiz 103 farklı ülkeden gelen 4.600’den fazla uluslararası öğrencisiyle birlikte 68bin öğrenciye 3.000’den fazla akademik personel ile eğitim vermektedir.
DEÜ Tanıtım Filmi: https://www.youtube.com/watch?v=VXkBZpWhFAk
DEÜ Tercih Rehberi: https://tercihrehberi.deu.edu.tr/
DEÜ Laboratuvar olanakları: https://delab.deu.edu.tr/
DEÜ Öğrenci Yurtları: https://sks.deu.edu.tr/ogrenci/ogrenci-yurtlarimiz/
DEÜ Öğrenci Klübü ve Toplulukları: https://deuspor.deu.edu.tr/
DEÜ Teknopark (DEPARK): https://www.depark.com/
DEÜ Teknoloji Transfer Ofisi: https://www.dokuzeylultto.com/
DEÜ Girişimcilik Ofisi: https://www.bambu.depark.com/
DEÜ Sürekli Eğitim Merkezi: https://desem.deu.edu.tr/tr/
DEÜ Fen Fakültesi 360° Sanal Turu: https://sanaltur.deu.edu.tr/fen_fakultesi/index.html
DEÜ Fen Fakültesi Hakkındaki Her Şey : https://fen.deu.edu.tr/tr/tercihim-deu-fen-fak/
DEÜ Fen Fakültesi Tanıtım Sunumu : https://fen.deu.edu.tr/wp-content/uploads/2021/10/evrimici-tanitim-sunumu2122-1.pdf

Neden Dokuz Eylül Matematik?

• Çift Anadal (ÇAP) ve Yan Dal İmkanları: Fen Fakültesinde Fizik, Kimya, Biyoloji, İstatistik bölümleri ile Çift Anadal ve Yan dal programı mevcuttur. 2024-2025 akademik yılı itibarı ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümü ile çift taraflı Çift Anadal ve Yandal Programı başlamıştır.
• Akademik Kadro: Akademik Kadro yurt dışı ve yurt içindeki saygın üniversitelerden doktora derecelerine, güçlü ve üretken özgeçmişlere sahip hocalarımızdan oluşmaktadır. Hocalarımız öğrencilerimizle, derslerde, projelerde ve akademik danışmanlık saatlerinde kariyer hedefleri kapsamında da rehberlik eden çözüm odaklı ve destekleyici bir anlayışa sahiptir.
• Dersler: Bölümümüz Cebir, Analiz, Uygulamalı Matematik, Geometri ve Topoloji alanlarında zorunlu ve seçmeli dersler içeren bir öğretim programına sahip olmakla birlikte matematiksel becerileri teknolojiyle harmanlayan zengin bir seçmeli ders havuzu sunmaktadır. https://math.deu.edu.tr/secmeli-dersler
2022-2023 akademik yılı itibarı ile öğrencilerimize Formasyon hakkı tanınmıştır. Öğrenciler bölüm programı ile formasyon programını eşzamanlı tamamladıklarında diplomalarında her iki programdan da mezun oldukları bilgisi yer alacaktır.
• Eğitim Dili: Eğitim dili %100 İngilizce olan Matematik bölümünden mezun olmak iş dünyasında büyük bir avantaj sağlamaktadır.
• Erasmus: Bölümümüzün yurt dışındaki bazı üniversitelerle Erasmus anlaşması vardır. https://math.deu.edu.tr/erasmus/
• Aday öğrencilerin sıkça sorduğu sorulara cevaplar: https://math.deu.edu.tr/sikca-sorulan-sorular/

Matematik Bölümü Mezunu Ne İş Yapar?

Matematik bölümü mezunları, analitik düşünme becerileri, problem çözme yetenekleri ve disiplinler arası çalışmalara yatkınlıklarıyla birçok sektörde kendilerine geniş bir kariyer yelpazesi sunar. Mezunlarımızın çalışabileceği başlıca alanlar:
• Üniversitelerde Akademisyenlik
• Yazılım ve Teknoloji
• Kriptografi ve sibergüvenlik
• Finans ve Bankacılık
• Ekonometri
• İstatistik, veri bilimi ve veri analizi
• Kamu ve Özel Sektörde Öğretmenlik