TEV Bursu Duyurusu

Yayınlanma Tarihi: 09-10-2020

2020-2021 Öğretim Yılı “TEV Eğitim (Üniversite) Bursu” Kontenjanı

Türk Eğitim Vakfı, her yıl olduğu gibi maddi desteğe ihtiyacı olan başarılı öğrencilere burs vermektedir. Vakfımız, 2020–2021 öğretim yılı için fakülteniz öğrencilerine 2 burs kontenjanı ayırmıştır. Öğrencilerinizin burslarımızdan yararlanabilmesi için;

• Burs başvuru tarihlerimiz 28 Eylül 2020–18 Ekim 2020 olup bu amaçla http://burs.tev.org.tr/ web adresimizde başvuru formları yayımlanmaya başlamıştır. Web sitemizin adresini vererek burs başvurularımızın başladığını üniversiteniz web sitesinde öğrencilerinize duyuru yapmanızı önemle rica ederiz. Bu yıl öğrenciler derslerini uzaktan takip edeceği için afiş basılmamış olup internet siteniz üzerinden ve e-posta/sms ile haberdar edilmeleri gerekmektedir.
  • Başvuru süresinin bitmesinin ardından Vakfımız tarafından ön eleme yapılacaktır. Ön elemeyi geçerek mülakata katılmaya hak kazanan öğrencilere aşamalarla ilgili SMS veya e-posta ile bilgilendirme yapılacak; dosyalarını hangi adrese göndermeleri gerektigi de bildirilecektir. (Üniversitelerde evrak teslimi yapılmayacaktır.)
  • Seçimlere TEV’den de katılım olacak, Genel Müdürlük veya Şube Yetkilisi Üniversiteniz ile temasa geçecek ve mülakat tarihleri birlikte planlanacaktır.
  • Bu yıl pandemi nedeniyle mülakatlar dijital ortamda yapılacaktır. Bu nedenle üniversitenizden mülakata katılacak mümkünse en az 3 öğretim üyesi/öğretim görevlisi/yetkili kişinin belirlenmesi ve ad-soyad, (fakülte bazında) e-posta, cep telefonu numaralarını sizinle temasa geçecek TEV yetkilisine bildirilmesi gerekmektedir.
  • Seçime katılacak yetkili kişilerinizle birlikte oluşacak Burs Komisyonunuzla birlikte aday öğrencileriniz; evraklarıyla birlikte belirlenen tarihte yapılacak mülakatla değerlendirilecektir. Mülakatlara TEV’den de bir temsilci katılacak, mülakatın gerçekleşeceği bağlantı adresi üniversite öğretim üyesi/görevlilerin e-posta adresine gönderilecektir.
  • Mülakatta adayların maddi desteğe ihtiyaç ve başarı durumları göz önünde bulundurularak, ayrılan kontenjan kadar asil ve yedek aday seçilecektir.
  • Mülakatların akabinde burs için seçilen üniversiteniz öğrencilerinin asil ve yedek listesini içeren tutanaklar komisyon üyeleri tarafından imzalanması için üniversitenize ulaştırılacak ve bu işlemin ardından seçilen şartları sağlayan öğrencilerin bursları bağlanacaktır.
  • Bu yıl hepimizi etkileyen zorlu süreç nedeniyle desteğiniz büyük önem arz etmektedir. Vakfımıza ve Ülkemizin eğitim davasına her zaman göstermiş olduğunuz ilgiye ve desteklerinize çok teşekkür eder, en derin şükranlarımızı sunarız.

Mustafa Mert Ören
Eğitim ve Burslar Grup Müdürü

Büyükdere Cd. T.E.V. Kocabaş İşhanı No: 111 Kat: 6-7-8 34349 Gayrettepe/İstanbul
Tel: 0 212 318 68 00 Gn. Md. Faks: 0 212 217 56 90 Eğitim Bölümü Faks: 0 212 272 62 17