Yetenek Kapısı/TalentGate

Yayınlanma Tarihi: 08-01-2021

Saygıdeğer Hocalarımız,

Kıymetli Akademisyenlerimiz,

Ülkemizdeki yükseköğretim faaliyetlerini güçlendirmek; üniversitede okuyan öğrencilerin ve mezun olan bireylerin kariyer gelişimlerinde destek olmak amacıyla T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından oluşturulan “yetenekkapisi.org” adlı internet sitesi, bir süre önce hayata geçirilmişti. Bu süreçte; üniversitemiz adına sorumluluk verdiğimiz Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğümüz de çevrimiçi platformun tanıtılmasına yönelik çok yönlü çalışmalar başlatmıştı. Geldiğimiz noktada ise zamandan ve mekândan bağımsız olarak kullanıcılarına çeşitli kariyer fırsatları sunan bu platformun-sizlerin de değerli desteklerini alarak- daha fazla bilinmesini ve kullanılmasını arzuluyoruz. Bu sebeple de ilgili sistemin temel işlevlerini kısaca sizlere hatırlatmak istiyoruz.

Bu platforma üye olan öğrenciler/mezunlar,

• İş ve staj ilanları ile kariyer etkinlikleri hakkında bilgi alıyor ya da bu konuyla ilgili duyurulardan anında haberdar olabiliyorlar.
  • Kişisel bilgilerinden oluşturdukları ve güncellenebilen profilleri sayesinde işverene hızlı şekilde ulaşabilirken; ilan ya da etkinlik için de başvuruda bulunabiliyorlar.
  • Profesyonel kariyer danışmanlığı ya da benzeri hizmetlerinden faydalanabilmek için üniversitemiz özelinde Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğümüzden randevu alabiliyorlar.

Bu ve benzeri birçok hizmeti anlık olarak sunan platformun öğrenciler/mezunlar tarafından bilinmesinin onlara birçok avantaj getireceğini düşünüyoruz. Dolayısıyla konunun ve kazanımların aktarılmasında sizlerin kıymetli desteklerinizi ve çabalarınızı bekliyoruz. Sizlere çalışmalarınızda başarılar dilerken; aşağıdaki bağlantılarda ve ekteki belgelerde bulunan bilgileri inceleyerek, bunları öğrencilerimizle paylaşmanız ve konuyla ilgili faaliyetlerinizi aylık olarak ilgili birimimize iletmeniz hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim.

Prof. Dr. Nükhet HOTAR
REKTÖR

T.C. Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi tarafından geliştirilen YETENEKKAPISI platformu hakkında her şeyi tanıtım videolarından inceleyebilirsiniz;

Yetenek Kapısı’na Nasıl Kayıt Olunur?
Yetenek Kapısı’nda Profil Nasıl Tamamlanır?
Yetenek Kapısı’nda Öz Geçmiş Nasıl Oluşturulur?
Yetenek Kapısı’nda İş ve Staj İlanlarına Nasıl Başvurabilirsin?
Yetenek Kapısı’nda Etkinliklere ve Kariyer Fuarlarına Nasıl Başvurabilirsin?
Yetenek Kapısı’nda Kariyer Danışmanından Nasıl Randevu Alabilirsin?

Desteğiniz için teşekkür eder iyi çalışmalar dileriz.

Dokuz Eylül Üniversitesi
Kariyer Planlama ve Mezunlarla İlişkiler Koordinatörlüğü
Dokuz Eylul University
The Office of Career Planning & Alumni Relations