Yabancı Diller Yüksekokulu Yatay Geçiş Sınavı Duyurusu

Yayınlanma Tarihi: 11-08-2020

17 AĞUSTOS 2020 PAZARTESİ SAAT 10.00’DA DEÜ YABANCI DİLLER YÜKSEKOKULU’NDA YAPILACAK OLAN TÜM YATAY GEÇİŞ BAŞVURULARI İÇİN SINAV BİLGİLENDİRMESİ

1. Öğrenciler sınava girebilmek için “Fotoğraflı ve Onaylı Kimlik Belgesi”ni yanında bulundurmak zorundadır.
  2. Test sınavı tamamen çoktan seçmeli sorulardan oluşmuş olup, işaretlemeler öğrenci tarafından optik forma yapılacaktır. Süre 80 dakikadır. Her soru 2 puandır.
  3. Test sınavının ilk 40 dakikasından sonra gelen öğrenciler sınava alınmazlar. Öğrenciler sınav salonunu ilk 40 dakikada terk edemezler.
  4. Test sınavı 50 sorudan -40 soru gramer ve kelime bilgisi, 2 okuma parçasından- oluşmaktadır.
  5. Akıllı saat ve benzeri cihazlarla sınava girmek yasaktır.
  6. Öğrenciler sınavın yapılacağı yere girişten itibaren maske takmalı, sırasına oturana kadar maske takmaya devam etmelidir. Maskeler ağız ve burnu tamamen kapatmalıdır. Sosyal mesafe kuralına uyulmalıdır.
  7. Ateşi 38 derece ve üzerinde olanlar ile Covid-19 durumu olanlar sınav binasına alınmayacaktır.
  8. Öğrenciler sınav binasına girerken yanlarında el dezenfektanı, siperlik, eldiven, kolonya bulundurabilir.

Kaynak: ydy.deu.edu.tr/duyurular/yatay-gecis-sinavi-17-agustos-2020/