2019-2020 Öğretim Yılı Yaz Okulunda Fakültemiz Dışından Ders Alacaklar için Kayıt Adımları

Yayınlanma Tarihi: 03-07-2020

Fakültemiz öğrencisi olup diğer Fakülte/Üniversitelerden ders alacak öğrencilerimizin izlemesi gereken yaz okulu kayıt adımları aşağıdaki gibidir.

1. Öğrenci almak istediği Fakülte/Üniversite dersinin ders içeriğini ilgili kurumdaki yetkiliye onaylatacaktır.
  2. Fakültemiz web sayfasında bulunan yaz okulu ders alma dilekçesinin çıktısı alındıktan sonra sonra mavi tükenmez kalem ile doldurulup, imzalanıp taratıldıktan sonra dilekçe ekinde onaylattığı ders içeriği (veya ders içeriğinin onaylatılamadığı durumlarda almak istediği derse ilişkin ilgili Fakülte/Üniversite web sayfasındaki ders içeriğinin linkini) de olmak üzere Fakültemizde dersi veren öğretim üyesinin e-mail adresine iliştirerek gönderecektir.
  3. E-mailin ulaştığı öğretim üyesi durumu değerlendirerek öğrencinin gönderdiği ders içeriğinin ilk sayfasının (öğrenci derse ilişkin link gönderdi ise ilgili ders içeriğine web üzerinden ulaşıp değerlendirme sonucunu (öğrencinin almak istediği XXXX kodlu XXXX isimli ders Fakültemiz XXXX kodlu XXXX isimli ders ile eşleniktir/eşlenik değildir.) mail metnine yazarak) çıktısını alarak öğrencinin ders almasını uygun bulup bulmama durumunu yazı ile yazıp, tarih ve imza attıktan sonra bu belgeyi taratıp öğrenciye e-mail yolu ile geri gönderecektir.
  4. Öğrenci yaz okulu ders alma dilekçesini, alacağı derslerin ders içerikleri (ilgili kurum onaylı ise taratılmış hali, onaylatılamadı ise pdf uzantılı dosya) ve dersi aldığı öğretim üyesinin onay verdiğini gösterir imzaladığı (veya ders içeriği onaylatılamadığı durumlarda ilgili öğretim üyesinin onay verdiğini gösterir mail) belgeyle birlikte fen.ogrisl@deu.edu.tr elektronik posta adresine gönderecektir.
  5. Öğrenci işlerine eksiksiz olarak ulaşmış olan belgeler evrak kayıt numarası alındıktan sonra Fakülte Yönetim Kurulunda görüşülerek öğrenciye ders alma izni verilebilecektir.

Not. Bu izin işlemlerini yapmadan diğer Üniversite/Fakültelerden ders alan öğrencilerimizin ders eşleniği yapılamayacağından alacağı notlar da Not Durum Belgesine işlenemeyecektir.