Uzaktan Eğitim ile İlgili Önemli Duyuru

Yayınlanma Tarihi: 07-05-2020

Sevgili Öğrencilerimiz,

Üniversitemiz Senatosunun 6 Mayıs 2020 tarihli toplantısında alınan kararlar uyarınca Üniversitemiz akademik takvimi, arasınavlar, yarıyıl sonu sınavları, stajlar ve uzaktan eğitim ile bu zamana kadar yapılmayan dersler ile ilgili alınan kararlar http://haber.deu.edu.tr/universite-senatosu-karari-onemli-duyuru/ sayfasında ilan edilmiştir.

Fakültemiz ile ilgili olan bölümler ise detaylı olarak aşağıda sizlerin bilgisine sunulmuştur.

Bu konu ile ilgili olarak 8 Mayıs 2020, Cuma günü saat 19:00’da Fakültemiz Instagram hesabında sizlerle bir araya gelip sorularınızı yanıtlayacağım. Hepinizi bekliyorum.

Lütfen endişelenmeyin.

Sağlıkla kalın.

Prof. Dr. Aylin ALIN

Fen Fakültesi Dekan V.

KARARLAR

1- Sınavlar

Tüm yıl içi, yıl sonu ve bütünleme sınavlarının ödev, proje, sunum vb. yöntemlerle yapılacak olup online quiz ve online sınav kesinlikle yapılmayacaktır. Ödev teslimlerinizi SAKAI sistemi üzerinden yapamaz iseniz elektronik posta ile öğretim üyenize gönderebilirsiniz. Eğer internete ya da bilgisayara çok kısıtlı ulaşım imkanı olan öğrencilerimiz var ise onlara gerekirse öğretim üyeleri ödevlerini posta ile göndereceklerdir. Bu durumda olan öğrencilerimizin öğretim üyeleri ile telefon ile iletişime geçmeleri gerekmektedir. İlgili öğretim üyesinin telefonunu bilmiyorsanız dekanlığımızı arayarak öğrenebilirsiniz.

2- Yaz dönemine bırakılan uygulamalı dersler

Daha önce yaz dönemine bırakılan ve yüz yüze yapılması planlanan derslerin de uzaktan öğretim yöntemiyle 12 Haziran 2020 tarihine kadar yapılacaktır. Bunun ile ilgili öğretim üyeleriniz SAKAI sisteminde dersleri oluşturup sizleri bilgilendirecektir.

3- Stajlar

Mezun olma durumunda olan ve stajını seneye erteleyemeyecek olan öğrencilerimiz  stajlarını uzaktan öğretim yöntemi ile ödev, proje ya da uygulama dosyası vb. faaliyetlerle yapabilecektir. Bölüm staj komisyonlarınız sizlere bu konuda detaylı bilgi verecektir.

4- Yaz Okulu

Akademik takviminin yeniden belirlenmesi nedeniyle Yaz Okulu tarihlerimiz 20 Temmuz – 28 Ağustos 2020 olarak yeniden belirlenmiştir.

5- Tek/Üç ders sınavları

Dokuz Eylül Üniversitesi Ön lisans ve Lisans Öğretim ve Sınav Yönetmeliği ilgili maddeleri ile gereğince yapılacak olan “Tek Ders Sınavı” nın bu dönemle sınırlı olmak üzere “Üç Ders Sınavı” olarak uygulanacak ve sınav tarihimiz fakülte yönetim kurulumuzda belirlendikten sonra sizlere hemen duyurulacaktır.

6- Akademik Takvim

Başlama

Bitiş

Bahar dönemi dersler (yaz dönemine bırakılan dersler dâhil) ve yıl içi değerlendirmeler

27.01.2020

10.02.2020

12.06.2020

Yarıyıl/yılsonu sınavları

22.06.2020

03.07.2020

Bütünleme Sınavları

06.07.2020

10.07.2020

Yaz okulu

20.07.2020

28.08.2020

Üç Ders Sınavları

Fakülte Yönetim Kurulumuzca belirlendikten sonra ilan edilecektir.