Kayıt Dondurma İle İlgili Bazı Önemli Hususlar

Yayınlanma Tarihi: 08-04-2020

Değerli Öğrencilerimiz,

kayıt dondurma hakkından faydalanmak isteyen öğrencilerimizin asagidaki hususlari dikkate almaları gerekmektedir.

• Devam eden yarıyıl içerisinde öğrenime ara izni almış öğrenci, bu yarıyıldaki derslerini hiç almamış sayılır ve varsa ders kayıtları birim öğrenci işleri tarafından silinir.
  • Öğrenci Kayıt Dondurduğu Dönem içinde Üniversitemiz öğrencilik haklarından yararlanamaz (Örneğin; Kütüphane, Yemekhane, Fakülte/Üniversite etkinlikleri, Sağlık, Spor gibi)
  • Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde YÖKSİS’te ve E-Devlet’te Pasif Öğrenci olarak görülür. Öğrenci Kayıt Dondurduğu dönemde Fakültemizinden Öğrenci Belgesi alamaz.
  • Öğrenci kayıt dondurduğu dönemde öğrencilik sıfatının ona kazandırdığı avantajlar var ise (sağlık askerlik ertelemesi vb) kaybedebilir.

Sağlıklı günler dileriz.
Fen Fakültesi Dekanlığı