İkinci Öğretim Öğrencilerinin Örgün Öğretime Aktarımı

Yayınlanma Tarihi: 13-04-2020

Fakültemize İkinci Öğretim programlarında yer alan öğrencilerin Örgün Öğretime aktarılmasına ilişkin YÖK kararına uyularak İkinci Öğretim öğrencilerinin kayıtları Örgün Öğretime aktarılmıştır.

Bu kapsamda Matematik ve İstatistik İkinci Öğretim programında yer alan öğrencilerin aktarımları 18.09.2019 tarihi itibariyle yapılmış olduğundan bu öğrencilerden 2019-2020 öğretim yılı güz ve bahar yarıyılında kayıt yenileyen öğrencilerin yatırmış oldukları harç miktarları örgüne öğretime göre hesaplanması gerekmektedir. İkinci öğretim harcı yatırarak kayıt yenileyen öğrencilerimizin dekontları ile birlikte öğrenci işleri bürosuna müracaat etmeleri halinde (her iki döneme ait) harç iadelerini alabileceklerdir. Aynı dönemler için herhangi bir şekilde harç ödemeden kayıt yenileme işlemini gerçekleştirebilmiş öğrencilere yüklenen ikinci öğretim harcı da iptal edilerek örgün artık yıl harcı (142 TL) yüklenmiştir.

Kimya ve Fizik İkinci Öğretim programında yer alan öğrencilerin aktarımları 06.02.2019 tarihi itibariyle yapılmış olduğundan bu öğrencilerden 2018-2019 öğretim yılı bahar yarıyılı ve 2019-2020 öğretim yılı güz ve bahar yarıyılında kayıt yenileyen öğrencilerin yatırmış oldukları harç miktarları örgün öğretime göre hesaplanması gerekmektedir. İkinci öğretim harcı yatırarak kayıt yenileyen öğrencilerimizin dekontları ile birlikte öğrenci işleri bürosuna müracaat etmeleri halinde (her üç döneme ait) harç iadelerini alabileceklerdir. Aynı dönemler için herhangi bir şekilde harç ödemeden kayıt yenileme işlemini gerçekleştirebilmiş öğrencilere yüklenen ikinci öğretim harcı da iptal edilerek örgün artık yıl harcı (142 TL) yüklenmiştir.

Aktarımı yapılan öğrencilerimiz yeni numaraları ile DEBİS sistemine girerek (eski şifreler ikinci öğretim numarasına tanımlı olduğu için geçersizdir, yeni örgün numaralarının DEBİS şifreleri her öğrencinin doğum tarihidir GGAAYYYY) özlük bilgilerini ve aldıkları dersleri kontrol etmeleri gerekmektedir. Herhangi bir hata veya bilgi eksikliği durumunda samed.tucay@deu.edu.tr elektronik mail adresine kendinizi tanıtıp sorununuzu anlatarak çözüm bulabilirsiniz.