2022-2023 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Yarıyılı Ders Kayıt Tarihleri

Yayınlanma Tarihi: 19-09-2022

Web-Kayıt (Ders Seçimi) Takvimi :

Web-Kayıt (Ders Seçimi) Başlama Tarihi : 26 EYLÜL 2022 Saat 10:00

Web-Kayıt (Ders Seçimi) Bitiş Tarihi : 30 EYLÜL 2022 Saat 17:30 (Değişiklik Yapılabilir.)

Kapanan Seçmeli Ders Yerine Ders Seçimi Başlama Tarihi : 03 EKİM 2022 10:00 (Değişiklik Yapılabilir.)

Kapanan Seçmeli Ders Yerine Ders Seçimi Bitiş Tarihi : 05 EKİM 2022 17:30 (Değişiklik Yapılabilir.)

NOT: Web Kayıtlardan sonra (30 EYLÜL 2022 günü) yeterli kontenjanı sağlayamayan Seçmeli Dersler Kapatılmaktadır. Bu sebeple Öğrencilerimizin Kesinlikle 03 EKİM’de yayınlanacak olan duyuruya bakmaları ve dersleri kapanmışsa, ilgili tarihlerde kapanan derslerinin yerine seçmeleri gerekmektedir. Kapanan dersi olup yerine ders seçmeyen öğrencilerimiz eksik ders seçmiş olacaklardır.

NOT 2: Web Kayıtta seçmiş olduğu dersler kapanmayan öğrencilerimiz, seçmiş oldukları dersleri bırakamazlar, yerine başka ders seçemezler, yani kapanan derslerin yerine ders seçim tarihlerinde herhangi bir işlem yapamazlar.

Web-Kayıt Adımları :

Takvimde belirtilen tarih aralığında Fakültemiz web sayfasının yukarıda gösterilen linkinden veya aşağıdaki linkten web-kayıt sayfasına giriş yapınız.

Giriş İçin Sorun Yaşıyorsanız Aşağıdaki Linkten Başta Şifre Sıfırlama veya diğer Sorun Giderme Adımlarını Kullanınız

Harç Borcu olan Öğrencilerin web kayıt yapabilmeleri için öncelikle borçlarını ödemeleri gerekmektedir.

Harç Ücretleri Hangi Öğrencilere Çıkar?

-İkinci öğretim programına kayıtlı tüm öğrencilere,

-İkinci üniversite okuyan tüm öğrencilere (Diğer programda ders kayıt yapmamış olsa dahi- Mevcut programının yanında başka bir programda veya üniversitede Önlisans- Yükseklisans- Doktora-Açıköğretimde Lisans kaydı bulunan öğrencilerimiz.. gibi),

-4 yıllık eğitim süresini tamamladığı halde mezun olamamış yani beklemeli öğrencilere harç ücreti çıkar. (1 yıl hazırlık eğitimi ve hak dondurduğu süreler hariç) (yatay geçiş ve dikey geçişle gelen öğrencilerin önceki üniversitede okudukları yıllar da bu süreye dahil edilmektedir yani diğer üniversitede 4 yıl okuyup Fakültemize geçiş yapan bir öğrencimize sınıfı 1 bile olsa harç ücreti çıkar)

– Yabancı uyruklu öğrencilere çıkar.

Harç Ücretleri Nasıl Ödenebilir?

Öğrenci Numarası ile Birlikte Ziraat Bankası şubeleri, ATM ve internet şubesi yoluyla yapabilmektedir.
Öğrencilerimiz ayrıca https://harc.deu.edu.tr/ adresinden giriş yaparak ücretlerini yurtiçi ve yurtdışından sanal pos ile ödeyebilirler.

Kaydınız danışmanınız tarafından reddedilebilir.

Kaydınızın danışmanınız tarafından onaylanıp onaylanmadığını mutlaka kontrol ediniz.

DANIŞMANI TARAFINDAN REDDEDİLMİŞ KAYITLAR GEÇERSİZ SAYILIR. BU ÖĞRENCİLERİN BELİRTİLEN SÜRELERDE TEKRAR KAYIT YAPMALARI GEREKMEKTEDİR.

BÜTÜN PROBLEMLERİNİZDE DANIŞMANINIZA BAŞVURUNUZ. DANIŞMANINIZIN MAİL ADRESİ WEB KAYIT EKRANINDA YUKARDA YER ALMAKTADIR.