2021-2022 Güz Dönemi Mazeret Sınavları Hakkında

Yayınlanma Tarihi: 17-11-2021

Ara Sınavların (Vize Sınavları) Mazeret Sınavları: 04 Ocak 2022- 06 Ocak 2022 tarihleri arasında yapılacaktır.

Ayrıntılı Sınav Programları (Hangi Dersin Sınavının Hangi Gün Nerede Yapılacağı) Bölümler Tarafından Duyurulacaktır.

Sağlık Raporu Alıp Vize Sınavlarına Katılamayan Öğrencilerin Mazeret Sınavlarına katılmaları için aşağıdaki şartları sağlamaları gerekmektedir;

-Öğrencinin sağlık kuruluşlarından alınacak bir rapor ile belgelendirilmek kaydıyla sağlıkla ilgili mazeretlerinin olması gerekmektedir.

Sağlık raporları geçerli olan kurumlar: Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna bağlı hastaneler, üniversite hastaneleri, diğer kamu kurumlarına ait sağlık kurum ve kuruluşları ile Sağlık Bakanlığınca ruhsatlandırılmış özel hastaneler, özel tıp merkezleri ve birinci basamak sağlık hizmet sunucuları.

-SAĞLIK RAPORUNUN KAPSADIĞI SÜRELER İÇİNDE DERS VEYA SINAVLARA KATILMIŞ OLAN ÖĞRENCİLERİN, SINAV SONUÇLARI GEÇERSİZ SAYILIR (SIFIR OLARAK İLAN EDİLİR) VE BU ÖĞRENCİLER AÇILACAK OLAN MAZERET SINAV HAKLARINDAN YARARLANAMAZLAR.

(Örneğin Aynı gün iki sınavı olan bir öğrenci, bir sınava girip diğerine girmez ve o gün için rapor alırsa, girmiş olduğu sınav da geçersiz sayılıp not olarak sıfır işlenir ve öğrenci o sınav için mazeret sınavına giremez.)

-Öğrencinin raporu, rapor süresinin sona ermesinden itibaren en geç beş iş günü içinde Fakülte Dekanlığına sunması gerekir. Aksi halde, bu husustaki başvurusu dikkate alınmaz.

– Aşağıdaki Formun Doldurulup Evrak Kayıt Ofisine teslim edilmesi gerekmektedir.