2020-2021 Öğretim Yılı Uzaktan Eğitim Açıklaması

Yayınlanma Tarihi: 12-08-2020

Sevgili Öğrencilerimiz ve Aday Öğrencilerimiz;

İçinde bulunduğumuz pandemi sürecini göz önüne alarak yürüttüğümüz, 2020-2021 Öğretim Yılı hazırlıklarımızı sizlerle paylaşmak istiyoruz:

• Üniversitemizde ve Fakültemizde, 2020-2021 Öğretim Yılında, Güz Yarıyılı ağırlıklı olmak üzere bazı derslerimiz uzaktan eğitim ile verilecektir.

Uzaktan eğitim ile verilen derslerimizde, Üniversitemizin 13.07.2020 tarihli Senato toplantısında alınan kararlar uyarınca;

• Öğretim planlarımızdaki derslerin toplam AKTS oranı olan 240 AKTS’nin en az %15’i en fazla %40’ını kapsayacak şekilde bazı dersler uzaktan eğitim ile verilebilecektir.
  • Senato kararı uyarınca uzaktan eğitim ile verilecek dersler senkron olarak yapılacak ve bu derslerde devam zorunluluğu aranmayacaktır.
  • Uzaktan eğitim ile verilecek derslerin sınavları, sosyal mesafe kurallarına uyularak, Fakültemizde, yüz yüze ve denetimli olarak yapılacaktır.
  • Bu hususlar dışındaki iş ve işlemler “Yükseköğretim Kurumlarında Uzaktan Öğretime İlişkin Usül ve Esaslar” yönetmeliğine göre yürütülecektir.

Fakültemiz bünyesinde uzaktan eğitim ile verilecek derslerin bilgisi sizlerle en kısa zamanda paylaşılacaktır. Öte yandan;

• Yüz yüze yapılacak tüm derslerimizde ve sınavlarımızda, sınıflarımızda sosyal mesafe kurallarına uyularak; öğrenci sayısı, sınıf kapasitesinin yarısı olacak şekilde şubeler oluşturulacaktır.
  • Öğrencilerimiz ve Öğretim Elemanlarımız, derslerde maske takacaklardır.

Ayrıca, COVID-19 önlemleri kapsamında, halihazırda;

• Fakülte binalarımıza girişlerde düzenli olarak ateş ölçümü yapılmaktadır.
  • Ortak alanlar, tuvaletler ve sınıflar düzenli olarak temizlenmekte ve dezenfekte edilmektedir.
  • Fakülte binalarımızın girişlerinde, asansör yanlarında ve tüm tuvaletlerin kapılarında dezenfektan üniteleri bulunmaktadır.

Sizlerin de bu süreçte; maske, mesafe ve hijyen kurallarından vazgeçmemenizi önemle hatırlatır, sağlıklı günler dileriz.

Fen Fakültesi Dekanlığı