2019-2020 Öğretim Yılı Yaz Okulunda Fakültemizde Açılacak Dersler ve Kayıt Adımları

Yayınlanma Tarihi: 23-06-2020

Fen Fakültesi 2019-2020 öğretim yılı yaz okulunda açılacak dersler ve öğrencilerin kayıt adımlarını gösterir açıklamalar aşağıda belirtilmiştir.
Yaz okulunda açılacak olan dersler uzaktan eğitim yoluyla işlenecektir ve ders değerlendirmeleri ödev üzerinden olacaktır.
Aşağıdaki tabloda ders kodlarına tıklayarak derse ait ders içerikleri sayfasına ulaşabilirsiniz.

Açılacak Olan Dersler

# Ders Kodu Ders Adı T/U Kredi
1 MAT 1033 Fundamentals of Mathematics I 4+0 7 AKTS
2 MAT 1035 Analytic Geometry 4+0 7 AKTS
3 MAT 1001 Calculus I 4+0 5 AKTS
4 MAT 1002 Calculus II 4+0 5 AKTS
5 PHY 1201 Physics I 3+0 6 AKTS
6 PHY 1202 Physics II 3+0 5 AKTS
7 KİM 2021 Organik Kimya I 4+0 7 AKTS
8 KİM 2024 Organik Kimya II 4+0 7 AKTS
9 FİZ 1007 Fizik I (Mekanik) 4+2 8 AKTS
10 FİZ 1006 Fizik II (Elektrik ve Manyetizma) 4+2 8 AKTS
11 İST 1016 Statistics II 4+0

7 AKTS

Kayıt İşlemleri Süreci
Fakültemizde 2019–2020 Öğretim yılı yaz okulu kayıt işlemleri http://kayit.deu.edu.tr sitesi üzerinden yapılacaktır. Kayıt işleminin sorunsuz bir şekilde yapılabilmesi için aşağıda belirtilen hususlara dikkat edilmesi gerekmektedir.

1. Kesin Kayıt Tarihi;
    13.07.2020 Saat 10:00 – 16.07.2020 Saat 17:30
  2. Öğrencilerimizin mutlaka kullanıcı adı ve şifrelerini kullanmaları gerekmektedir. Kullanıcı adı ve şifreniz sırası ile numaranız@ogr.deu.edu.tr ve (daha önce değiştirmediyseniz) doğum tarihiniz şeklindedir. Şifrenizle ilgili bir sorun yaşamanız durumunda Fakültemiz Öğrenci İşleri Biriminden Samed TUCAY’a (232)3018545 no.lu telefondan ulaşabilirsiniz.
    Fakülte dışından yaz okuluna başvurmak isteyen öğrenciler aşağıdaki şekilde yaz okuluna kayıt yaptırabilirler.
    Kullanıcı adı: yazokulu@ogr.deu.edu.tr
    Şifre: yazokulu
    Yeni kullanıcı oluşturma formuna istenilen bilgileri girerek, kendisine bir öğrenci numarası (Örneğin, 3006000102), kullanıcı adı (Örneğin, 3006000102@ogr.deu.edu.tr) ve şifre verilir. Öğrenci aldığı kullanıcı adı ve şifresini kullanarak http://kayit.deu.edu.tr sitesine giriş yapar.
  3. Yaz Okulu kesin kayıt ücretleri Ziraat Bankasının herhangi bir şubesinden Öğrenci numarası (dışarıdan gelen öğrenciler de yeni aldıkları öğrenci numarası ile) ile yaz okulu ders ücreti olduğu belirtilerek yatırılacaktır.
  4. İnternetten kayıt esnasında istenen IBAN numarası (hesap numarası) ile kişinin bilgileri doğru olmalıdır. Aksi takdirde dersin açılmaması durumunda kişinin hesap bilgilerinin doğru olmaması sebebiyle harç iadesi yapılamamaktadır.
  5. Internet üzerinden yaz okuluna kayıt işlemi aşağıda belirtilen şekilde yapılacaktır.
    1. Üniversitemiz dönemlik ders kayıt adresi olan http://kayit.deu.edu.tr adresinden kullanıcı adı ve şifresi ile sisteme girilecektir. Kullanıcı adınızda numaranızdan sonra sağ tarafta bulunan e-posta sunucusunda öğrenci olduğunuzu belirten @ogr.deu.edu.tr seçeneğini doğru olarak seçtiğinizden emin olunuz.
      Fakülte dışından yaz okuluna kayıt yaptıracak öğrenciler almış oldukları kullanıcı adı ve şifresini kullanarak http://kayit.deu.edu.tr sitesine giriş yaparlar.
    2. Yaz okulunda açılacak dersler çakışma olmayacak şekilde seçilecek ve kayıt tamamlanacaktır. Sistem tarafından seçilen derslere ait ücret öğrenciye çıkarılacaktır. Öğrenci yaz okulu ücretini yatırdığında sistem otomatik olarak kaydı onaylayacaktır.
    3. Üniversitemiz Yaz Öğretimi Yönetmeliği’nin 9.maddesi uyarınca tüm öğrenciler 3 (üç) ders alabilirler.
      • Hak donduran öğrenciler, haklarının saklı tutulduğu yarıyılların derslerini yaz öğretiminde alamazlar.
      • Final sınav hakkı saklı tutulan dersler de yaz öğretiminde alınamaz.
      • 1.80 not ortalamasını tutturamayan öğrenciler başarısız oldukları dersleri ve not yükseltmek amacıyla bulunduğu yarıyıl ve alt yarıyıllardaki dersleri alabilirler.
  6. Herhangi bir sorunla karşılaşılması durumunda öğrenci işleri memuruna (0232) 3018545 no.lu telefondan ve samed.tucay@deu.edu.tr elektronik mail adresinden ulaşabilirsiniz.